2019. február 5., kedd

Az élet egy játék (Moon JongUp)

No.1 Music Challenge - 4. dal iKON - Worldwide
Minirigó xX


Kétszemélyes sportautónk apró lámpája világította be az előttünk elterülő autópálya végeláthatatlan felszínét. Rajtunk kívül csak egy-két eltévedtnek tűnő jármű foglalta el a sávokat, feltűntek egy-két másodpercre, majd ahogy jöttek úgy vesztek mögöttünk a semmibe. A sebesség elérte a maximumot, ahogy JongUp lába egyre közelebbi kapcsolatba került a pedállal, a fák, bokrok még a sötét, csillagos ég is elhomályosult körülöttünk, a motor búgó hangját elnyomta a hangszórókból érkező zene, amit képtelen lettem volna beazonosítani. Egyedül a szürke aszfalt maradt, a sebesség és mi. Olyan volt, mintha a végtelenségbe száguldottunk volna. Vele minden olyan volt.
Az autópályának lassan a végére értünk, JongUp kissé lassított, épp annyira, hogy mégha csak milliméterekkel is, de sikeresen előzzön meg minden autót. Las Vegas mindig is nyüzsgő város volt, ahogy egyre beljebb és beljebb merészkedik az ember pedig még a nyüzsgőn is túltesz. Óvatosan és körültekintően kellene vezetni ilyen helyeken, de Ő más volt. Féltem-e? Nem mondanám. Élet és halál között lebegtünk, mégis mintha a nyugalommal táncoltam volna. Az első pár alkalommal rettegtem, a lábaim remegtek, ujjaim hegye fehérre változott, ahogy szorítottam a kapaszkodót, olyan merev testtartással ültem az ülésben, akár egy darab fa. Mostanra az impulzus túlságosan ismerős volt ahhoz, hogy így érezzek, az izgalom és a boldogság erősebb volt, mint a végzet közelsége. Olyan nyugodtan ültem akár a királyi család tagjai egy délutáni teázás alkalmával.
Mellette minden ilyen volt. Veszélyes, izgalmas és kockázatos, mégis nyugodt. Hogyha le kellene írnom Moon JongUpot, akkor mindenképp ezt a négy szót használnám és ötödikként kiegészíteném a ravasz jelzővel. Egészen kiskorom óta ismertem őt, tudtam minden rezdülését, majdcsak minden gondolatát, mindent, ami ő volt. Nem csak róla, hanem mindenki másról is; a szomszédság postásáról, a kisbolt tulajdonosáról, a bankárról az utca végi bankban, a legnagyobb sztárokról a tévében, mindenkiről, akit csak megláttam. De ő volt az egyetlen, aki értékelt, aki nem a különcöt látta bennem, hanem a lehetőséget. Kisebb koromban nem fogtam fel, hogy igazából csak egy eszköz vagyok számára, utána szimplán nem érdekelt, később pedig már nem csak egy kellék voltam, amit elővehetett a fiókból, amikor szükségét érezte. Ha pedig mégis így lenne, az se zavarna mindamellett a kaland mellett, amit neki köszönhetek. Tokió, London, Shanghai, Los Angeles, Párizs, ezek a városok csak a töredékei mindannak, amit már meghódítottunk. Most pedig itt vagyunk Las Vegas szívében, készen állva egy újabb sikeres akcióra.
JongUp végleg rálépett a fékre, ahogy megérkeztünk a Binion's casino főbejárata elé, ezzel végleg a jelenbe kényszerítve. A luxusautó ajtaja kitárult, én pedig próbáltam a legkecsesebb mozdulat sorral kiszállni a már túlságosan is alacsonyan ülő járműből. Combom tetejéig kivágott vérvörös selyem ruhám eléggé rakoncátlan volt, de ezúttal túljártam az eszén így fogkrém reklámokat is megszégyenítő mosollyal szálltam ki. JongUp megjelent mellettem, a kocsikulcsot átadta a legközelebb levő dolgozónak, ezt követően  pedig megszabadult vörös zakójától, amit pár pillanattal később csupán spagetti pánttal takart, szinte mezítelen vállamra terített.
- Elölről is takarni kellene valamivel, túl nagy az a dekoltázs - jegyezte meg piszkálódva.
- Azért a fekete inged maradjon rajtad - csíptem ujjaim közé az említett ruhadarab anyagát, miközben ő karomba fűzte sajátját.
- Mindenképp - értett egyet JongUp, majd egészen közel hajolt az arcomhoz. A lélegzete a bőröm csiklandozta, mintha egy tollat húztak volna végig a gerincem mentén, a libabőr méginkább előjött, ahogy ismét megszólalt: - Legalábbis, amíg itt vagyunk.

Enyhén szexuális celzású kis mondatát elengedtem a fülem mellett - ez most nem a rakoncátlankodás ideje volt. Megindultunk a kaszinó belsejébe, ahogy egyre beljebb értünk, már nem csak mi voltunk a világon és már nem is azon a világon voltunk, amit mindenki ismert. Az arany bevonatú tartóoszlopok vésett virágmintával voltak felöltöztetve, mindenhol a sötét színek domináltak, amit a gépek változatos fényáradata tett élettel telivé, néhány teremben mintás szőnyeget fektettek le, de még így is minden egyensúlyban volt.
Számomra a kaszinók mindigis egy elzárt univerzumot jelentettek, ahol végre önmagam lehettem anélkül, hogy bármilyen negatív érzés is társult volna hozzá. Amint átlépem az arany szegéllyel ellátott padlózatot egy-egy kaszinóba menet a vérem azonnal felpezsdül, igazán élőnek érzem magam. Ahogy megállok az óriási tükrök előtt - amik egy átlagos napon gúnyolódva néznének vissza rám -, önmagamat látom. Egy olyan vonzó, igazi én áll velem szemben, aki magabiztos, tudja merre tart az életben, akinek a lábai előtt hever az egész világ.
JongUp ujjai kissé derekamba mélyedtek, ahogy próbált a bal irányba terelni, én pedig kecsesen, nem elesve próbáltam sietős lépteit követni a sejtető nagyterem felé, a változatos emberkavalkád közepette. Lassan elértük a leghátsó poker asztalt a legnagyobb téteket megtevő ellenfelekkel együtt. Nekünk mégsem volt okunk a félelemre, bárki ülhetett volna az asztalnál, a végeredmény, akkor is ugyan az lett volna; győzelem.
Minden úriember mögött ott állt egy nő, barátnő, prostituált vagy épp tettestárs, akárcsak jómagam. De egyik sem érhetett még csak a sarkamba sem. A lapok kiosztása megkezdodott, a képességem átvette az irányítást, teljes erőre kapott, többé senki sem rejtegethetett előlem semmit. Amit csináltam nem gondolatolvasás volt, legalábbis nem annak nevezném, egyszerűen ránézek valaki arcára és mintha egy filmet veszítenének le előttem felirattal. Mindent látok. Hogy ki miket élt át, hogy abban a bizonyos pillanatban mit él át, mi jár a fejében és mi lesz a következő lépése. Olyan érzés, mintha egész életük során és még a meg nem történt egy percben velük lennék, pont mint az árnyékuk.
JongUp egy eszméletlen játékos, túlságosan is tehetséges ahhoz, hogy leragadjon pár pitiáner asztal mellett, néhány dolcsiért szórakozó, piás aljanéppel. Én csak a mentőöv vagyok számára, hagyom, hogy sodródjon az áramlattal, hogy ússzon egy kicsit, amikor pedig már kezd vizet nyelni én a megmentésére sietek. De soha sem előbb, hiszen sokszor a segítségem nélkül is győzelmet arat. Szükség esetére megvannak a saját kis jeleink, apró, titkos érintéseink, amit soha senki sem ismer, amire senki sem gyanakodik, mégis mindegyik valamilyen jelentéssel bír.
Ez a menet is a szokásos rutinnal indult, csak az ellenfelek és a környezet volt más. Élénken él bennem a pillanat, amikor JongUp első alkalommal mutatta meg számomra a játékot, tizenhárom voltam, ő pedig tizenkilenc, valahol még ő is gyerek volt, a ridegnek tűnő felszín alatt legalábbis az volt. Nagyon sokáig nem értettem, hiszen túlságosan elvoltam foglalva vele és hogy miken ment keresztül. Utálta amikor az életében “vájkáltam”, viszont én túlságosan is szerettem ahhoz, hogy ne tegyem. Mindenesetre egy idő után egyre jobban megértettem a szabályokat és egyre jobban élveztem, ettől függetlenül én sohasem vettem aktívan részt a játékokban, csak hátulról segítettem őt. De ez így volt rendjén.
A kártyák érték a kezeket, az asztalt, egymást, a zsetonok repültek és csörögtek, ahogy egyre több landolt az asztal közepén. A tét emelkedett, a játékosokon pedig egyre jobban úrrá lett az aggodalom és az idegesség. Mi sohasem izgultunk, vagy stresszeltünk a játékok közben, számunkra ez túlságosan is egyszerű volt ahhoz, hogy ilyesfajta érzéseket váltson ki belőlünk. Nem volt más végkifejlett csak a nyerés.
Az utolsó körben voltunk, JongUpnak már a zsebében volt a győzelem. A zseton forgott az ujjai között, miközben a megerősítést várta tőlem. Arcához hajoltam, majd egy szerencse puszival jutalmaztam őt.
- All-in - Markába zárta a nemrég még pörgő zsetont, majd az összeset ami katonás rendben előtte tornyosult az asztal közepe felé tolta.
A kettővel mellettünk lévő férfi óriási mosollyal az arcán felállt a székéből és kiterítette a lapjait. Színsora volt, amivel én teljes mértékben tisztában voltam, viszont ő azzal nem, hogy JongUp milyen lapokat birtokol. Már nyúlt volna a zseton tenger felé, amikor JongUp is felfedte lapjai mivoltját egy öntelt félmosollyal az arcán. A Royal Flös megnyerte nekünk a játszmát, így boldogan öleltük magunkhoz a felfoghatatlan mennyiségű zsetont.
Beváltottuk a nyereményünk, ami az eddigi legtöbbnek bizonyult mind közül. Volt okunk az ünneplésre, hiszen csak ebből a nyereményből ellehettünk volna egész életünkben, de ez egyikünknek sem állt szándékában. Szerettünk utazni, szerettük a kaszinókat, a fényűzést, az új nyeremény illatát, de főként azt, hogy együtt csinálhattuk.
- És most? - fordultam JongUp felé a kocsiban ülve. - Mi a következő állomás?
- Azt hiszem itt az ideje, hogy megszabaduljak az ingemtől - jelentette be vággyal teli hangon, majd felém hajolt és mély érzéki csókba invitált.
Ez volt a legjobb az egészben. Nem a pénz, nem az új városok vagy az új kaszinók, nem is a táj, ami minden egyes repülés alkalmával valami újjal kecsegtetett… Egyik sem ért fel azzal, amit ez a férfi nyújtott számomra. Nélküle minden értelmét vesztené.
Még az a huszonhárommillió dollár is az ölemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése