2020. november 25., szerda

Három egy egész (Kim JongIn "Kai")


A reflektorfény dacos kegyetlenséggel világította be a színpad közepén törökülésben lévő testemet, amin a változás jelei egyre láthatóbbá váltak az elmúlt hónapok során - már ha szerettem volna se tudtam volna elrejteni a nyilvánvalót. A balett színház egésze sötétbe burkolózott, így a rajtam lévő ruhák ellenére is meztelennek éreztem magam a fényáradatban, ami Jongin számára az otthont jelentette. Azonban a riasztó valóság elől most nekem is tökéletes menedéket nyújtott, egy olyan helyet, ahol a lehető legkönnyebben tudtam átadni magam a régi, erőt adó emlékeknek.

A terem akkor éjjel is a sötétség ölelésében pihent, csupán a férfira irányított reflektor adott világítást, le nem véve követelőző kezeit Kim Jongin páratlanul megmunkált testéről, ami a milliónyi elhullajtott izzadság- és könnycseppnek volt köszönhető.

A fiatal ballerino karjainak domborulata, izmos mellkasa és hasának kidolgozott íve fedetlen volt, pusztán a lábait takarta feszes, fekete balettnadrág, ahogy a színpadon álló hordozható rúdnál újra és újra nekifogott a gyakorlatoknak.

Egy átlag ember azt mondta volna, hogy a lámpa állt a fényáradat hátterében, de én már akkor, az első pillantástól kezdve az életemet tettem volna rá, hogy az éppen balettozó srác nélkül mit sem ért volna.

Ő egymaga képes volt beragyogni az egész világot.

Ezt pedig apám is észrevette – mindenki észrevette –, így hosszas harc után, de a mi színházunkhoz került. Arra viszont legvadabb álmaimban sem számítottam volna, hogy akkor és ott nem csak én vettem észre őt a függöny másik oldalán, hanem ő is engem.



– Megpróbálod? – törte át az idegen ballerino határozott, átható hangja a köztünk elterülő homályt, mire kizökkentem belőle és a vaskos, szenvedélytől vöröslő függöny mögötti bújkálásból is.

Reménykedtem, hogy nem én buktam le, azonban egy gyors terepszemle után rá kellett jönnöm, hogy rajtam kívül senki más nem volt a helyszínen, akihez beszélhetett volna, vagy csak jobbak voltak a rejtőzködő képességei, mint az enyémek. Kislányos zavaromban előbújtam, miközben átkoztam magamat a bénaságomért.

– Én csak... – makogtam zavartan a hátam mögé mutogatva nagyujjammal. – Itt hagytam az egyik tankönyvem és... én nem táncolok.

– Először senki sem táncol – húzta pimasz mosolyra csókolható ajkait, mire szórakozottan elvigyorodtam. Egy pillanat alatt sikerült neki fellazítania minden porcikám. – Egyszer én is elkezdtem.

Vállat vont, mintha a világ legegyszerűbb dolgára kérne. Kinyújtotta felém a kezét, mire a földre csúsztattam a vállamon lévő táskát, és kissé bizonytalanul, de megindultam felé.

A tekintete izgatottan csillogott, mintha az egész galaxis várt volna rám a karjaiban – a pillanatban pedig, amiben hozzáértem, megtörtént a Nagy Bumm.

Pár centi választotta el őt tőlem, ahogy az ujjaim egyesével, lágyan elhelyezte a farúd felszínén, majd végigsimított a karomon, miközben kezével meghajlítva a fejem fölé emelte azt.

Tenyere a balettosok által használt fenyőgyanta illatát árasztotta, kreol bőrének fás illata keveredett a citrusok kellemes aromájával, sikeresen egy távoli, lakatlan szigetre repítve engem.

– Most pedig told ki előre a lábad, majd oldalra, aztán pedig hátra, anélkül, hogy behajlítanád a térded – suttogta a fülem mögött.

Fekete haja hozzáért az arcomhoz, éreztem, ahogy a leheletének minden molekulája leszánkózik a fülemen, hogy aztán kacagva szaladjon végig a gerincem mentén.

És én tettem, ahogy kért, egyszer, kétszer, háromszor, aztán behajlott a térdem, egyszer, kétszer, háromszor.

– Hé! Ha így folytatod, kénytelen leszek sok-sok burpee*-re ítélni.

– Na ne! – tiltakoztam felháborodva, miközben megpördültem, hogy a világot rejtő szemeibe nézhessek. – Nem lehetsz ennyire kegyetlen, ez még csak az első óránk!

Morcos arckifejezéssel dobbantottam, mire hangos nevetése visszhangozva verődött vissza az üres székekről.

– Reméltem, hogy nem ez lesz az első és utolsó tánc, amit nekem szánsz – vallotta be.

Hatalmas, meleg tenyerével a fülem mögé tűrt pár kilógó hajtincset, majd megállapodott vele a málnapiros arcomon.


○ 


– Nem kell félned – nyugtatott Jongin, miközben lekuporodott mellém, szeretet-árasztó kezét pedig a lenge pólóm alatti, csupasz hasamra csúsztatta, ami már legalább akkora volt, mint egy halloweene-i tök.

– Dehogynem! – ellenkeztem. – Még fiatalok vagyunk, és Ő az életünkben a legnagyobb felelősség.

Rettegtem és féltettem mindent: a közös életünket, ami épp csak elkezdődött; a szerelmünket, ami megállíthatatlan hevességgel táncolt végig éjszakákat, egész világokat, az elveszett lehetőségeinket, a fiatalságunkat; de legfőképpen Jongin karrierjét, ami egy gondatlanul elhajított kockán forgott, és miattam a rossz oldalán állt meg.

A saját gyermekével szemben semmi sem nyerhetett, még a balett karrierje sem.

– Emlékszel, milyen volt, amikor szerelmes lettél? – fordult felém, orrával az arcomat birizgálta, mire akaratlanul is elmosolyodtam. Éreztem, ahogy az ő ajkai is szélesre nyúlnak, fogai enyhén súrolták az arccsontom.

– Ha az életem múlna rajta se felejteném el –  válaszoltam, miközben tenyerem a tarkójára simítottam. – Minden nap megtörténik.

– Amikor egymásba szerettünk, minden túlságosan egyszerűen ment, a nehézségek ellenére is, mert együtt voltunk. Amikor az édes kis teremtményünk megszületik, az pont ugyanilyen lesz – mondta nyugodt hanggal, megingathatatlan bizonyossággal, mintha lenne egy térképe, aminek a segítségével az egész életünkön biztonságosan végigvezet majd. Elvált tőlem, sötétbarna csillag-szemeit az enyémekbe véste. – Higgy nekem, vele is szerelembe esel majd minden egyes nap.

 

A félig nyitva hagyott ajtó takarásában továbbra is Jaemint figyeltem, büszkén és elvarázsoltan, ahogy Jongin I See U rutinjának mozdulatait próbálta replikálni több-kevesebb sikerrel, de a legnagyobb elhivatottsággal. Nem akartam, hogy észrevegyen, annyira legalább ismertem, hogy tudjam kiakadna, ha megtudná, ismét tiltott pillantásokat vetek rá. De nem tudtam betelni a lényével, szükségem volt ezekre a titkos pillantásokra, hogy folytatni tudjam, és ne meneküljek el. Hogy emlékezzek miért kelek fel reggel, miért térek vissza hozzájuk mindig. Hogy miért Ő az otthonom.

Az Apjának akkor is igaza volt – amint legelőször megpillantottam az apró kis testet, az összeszorított szemeket, a pici, törékeny vonásait – a vonásokat, amiket az én és Jongin közös szerelme ajándékozott neki –, rögtön szerelembe estem. De ez más szerelem volt, olyan fajta, ami az első pillanattól kezdve stabil, kiolthatatlan lánggal égett, mindig ugyanolyan hévvel, amíg világ a világ. Kérdések és bizonytalanság nélkül, a félelem nélkül, hogy egyszer majd kialszik.

Jongin arcán megjelentek a nevetőráncai, amiket úgy szerettem: a szája két szélén, az álla hegyén, a szemei körül. Hatalmas mosolya, ami fényesebben csillogott, mint a világ összes fénye; az arca jobb oldalán lévő különleges gödröcskéje; a szeretetteljes, örömkönnyes pillantása, amivel minket nézett; a léleksimogató hangja, ahogy kiejtette „Szeretlek titeket”, örökre a szívembe vésődött.

Abban a pillanatban úgy ragyogott, mint még soha, egyetlen színpadon, egyetlen fellépése során sem. Ez a ragyogás pedig végleg a szívébe költözött, és mindig előjött, akármikor együtt voltunk mi – hárman.

Soha, egy pillanatra sem kételkedtem abban, hogy Jongin remek édesapja lesz a fiúnknak, ezt pedig minden alkalommal be is bizonyította, míg én próbáltam minden helyzetben a lehető legtöbb támogatást nyújtani neki.

Tényleg minden klappolt, és ment, mint a karikacsapás, abban az esetben, ha teljes volt a család. A lelki szemeim előtt Jaemin volt a formarendező kocka, aminek Jongin minden egyes kis foltjába tökéletesen passzolt, kivétel nékül; míg én próbáltam magam átpaszírozni rajtuk, amikor pedig végre azt hittem, hogy sikerülni fog, Jonginnak dolga akadt, és én háttal a padlóra estem.

 

Jaemin kiskutya szemeket meresztett hol rám, hol az üzlet közepén álló próbababán lévő, méregdrága, mackó mintás kabátra. Lehet csak hallucináltam, de mérget vettem volna rá, hogy még nyüszíteni is elkezdett.

– Légyszi, légyszi, légyszi – húzta el a szavakat, miközben apró lábacskáival közelebb lépdelt a vele azonos méretű tipegő próbababához, és átölelte azt.

Egy pillanatig átkoztam az Apját és a végtelenbe nyúló medve szeretetét, amit rászoktatott a gyerekre, aztán pedig magamat, amiért a külsőmből semmit, de a makacsságomból minden cseppet megkapott.

– Jaemin-ah, nemrég kaptál új kabátot – nyögtem tehetetlenül. – Akkor is a kiskutya szemeket használtad.

– De ez egy maci – böködte meg csücsörítve a mintát a kabáton, mire felsóhajtottam, utáltam én lenni a rosszfiú.

– Majd felveszel a kabát alá valamit, amin van maci és a macis táskád meg a macis nadrágod – soroltam fel azt a pár dolgot, ami hirtelen eszembe jutott, mire egy pillanatra átfutott a felismerés az elbűvölő kis arcán.

Mindössze egy jelentéktelen pillanatra.

– Apunak is van macis kabátja – erősködött.

– Jaemin-ah, sajnálom – mondtam őszíntén, majd a keze után nyúltam, amit azonnal kikapott az enyémből.

– Naaaaagyon, szeretném!

– Nem lehet minden a miénk, amit szeretnénk – közöltem türelmetlenül, mire megremegett a szája, amit potyogó könnyek követtek. Most már tényleg én voltam a szemétláda, de kezdtem beleszokni a szerepbe. – Jaemin-ah, kérlek, menjünk – néztem rá jelentőségteljesen, és felajánlottam neki a kezem.

Nem fogta meg. Helyette összefonta a karját, levágta magát a padlóra, majd elkezdett bőgni.

Mit tenne most Jongin? – kérdeztem magamtól, de egyetlen helyeshez közelítő válasz sem jutott az eszembe, így nem maradt nekem más, mint a könyörgés a négyéves gyerekünkhöz, az égiekhez és az előttem lebegő Apja képéhez.

Percek teltek el, Jaemin sírt, én esedeztem, közben pedig emberek százai haladtak el összesúgva, grimasszal az arcukon, szörnyülködve a jeleneten.

– Apu nekem adná – sírta.

Nem, Jongin nem venné meg, de tudta volna, mit mondjon. Viszont én nem tudtam, egyszerűen nem tudtam magam átfurakodni a nyíláson, akármennyire is szerettem volna, akármennyire is igyekeztem. Mindez komótosan emésztett belülről, mint egy lappangó betegség, amit az elején nem vesz észre az ember, aztán egyszer csak megmutatkozik.

Akármikor előjött, Jongin minden erejével azon volt, hogy segítsen, megnyugtasson, hogy tudassa velem, a világot nem lehet megváltani egy nap alatt.

Akkor neki mégis hogyan sikerült mindig?

Fogalmam sem volt, hogy a fiam kockájának foltjai rosszak-e, vagy az én formám, de az Apja nélkül sehogy sem passzoltunk.

Éreztem, ahogy a feszültség és a düh egyre csak nő bennem, ordítani akartam, sikítani, hogy valaki árulja el, hogyan lehetnék jobb Anya, mit kellene tennem. Végül tehetetlenségemben inkább csak mellé vágtam magam a földre, aztán vártam, hogy befejezze a sírást.

Egy idő után én is sírni kezdtem, mire abbamaradt a könnyeinek hullása, helyette meglepetten nézett fel rám, miközben megtörölte piciny, ökölbe szorított kezével a  szemecskéjét, majd az ölembe mászott, és szorosan átölelt.

Kórusban sírtunk.

 

Amikor Jaemin tizennégy lett, megtörtént az elképzelhetetlen: Jongin már az angyalokkal táncolt. Továbbra is élt, de már a színház falai között, a vörös függönyben, a kedvenc balettrúdjában; a spicc cipőjében, amit az évek alatt ronygyosra használt, de hajthatatlanul ragaszkodott hozzá; a reflektorfényben úszó, szinte láthatatlan, de csillogó porszemcsékben, a nézők tappsviharában. A szívünkben és a lelkünkben élt.

Ketten maradtunk – a formakocka és a haszontalan formája.

A szinte magányos hónapok során ez az ellentét csak még inkább kiéleződött, a veszekedések megtriplázódtak, viszont végre találtunk egy közös pontot, a sírást. Nem tudom, hogy mikor kezdődött pontosan, az is lehet, hogy már az áruházban, de annyira könnyen ment, pont úgy, ahogy minden más, amikor Jongin ott volt. Így hát amikor nem veszekedtünk épp, akkor sírtunk.

Sírtunk a hálószobában, sírtunk a gyerekszobában, a kertben, a próbateremben, reggeli és vacsora közben. Akármikor megpillantottam Jaemint sírnom kellett. De egyszer minden kifogy a tartalékaiból, az ember pedig mindenbe belefárad; a könnyeink elfogytak, a lelkünk pedig kimerült. Jaemin a balettba menekült, én pedig abba, hogy a sötétből nézzem, miközben próbálok erős maradni, és a viták ellenére is fele olyan jó Anya lenni, mint amilyen Apa Jongin volt.

Egy keserves év telt el így, Jaemint pedig a balett társai kizökkentették, és bár továbbra is voltak mély pontjai, sikerült elmenekülnie a múlt mókuskerekéből. Csak én futottam tovább, mint egy őrült, aki képtelen megállni, amíg az elvesztett szerelme ki nem rángatja, hogy a fejébe vésse az élet megy tovább, az idő szalad, és a rossz anya fogalma nem nála kezdődik.

Így kerültem ismét a félig nyitott ajtó mögé, milliomodik alkalommal is az arcának vonásait figyelve, a már rongyosra vetített boldog, olykor nehéz, de halálosan hiányolt emlékekről és érzésekről ábrándozva. Mert Jonginnal még a nehéz pillanatok is semmisnek tűntek. Nélküle viszont minden lépésem a rossz időben, a rossz irányba vezetett, ráadásul egyre rosszabb helyekre.

Jaemin szakadásig gyakorolt a próbatermünk óriási tükre előtt, én pedig hagytam, hogy az arcának minden mozzanata magába szippantson. Szemének ovális alakja, a kis dudor a laposan ereszkedő orrnyerge közepén, ajkainak hibátlan íve, mind az Apjáé volt.

Még az is, ahogy ideegességében megfeszült az állkapcsa, mivel ismét elrontotta a mozdulatot. A fején pihenő beanie után kapott, aztán nagy erővel a padlónak vágta, a sűrű, barna hajába túrt, miközben közepes hangerővel káromkodott.

Felé mozdultam, de aztán meggondoltam magam, így csak még jobban haragudna rám. Viszont az ajtó megremegett, a fiam pedig egy hangosat sóhajtott.

– Tudom, hogy ott vagy – morogta feszülten, mire szégyenkezve előbújtam a rejtekemből.

– Sajnálom, Jaemin-ah – mondtam őszintén, miközben egy rajtakapott bűnöző lépteivel megindultam felé. Lemondóan megrázta a fejét, majd a tükör irányába fordult, ezzel hátat fordítva nekem.

– Sajnálod, mégis mindig újra megteszed – jegyezte meg szemrehányóan, igaz szavaival sikerült elérnie, hogy még inkább szarnak érezzem magam.

– Azért nem megy a rutin, mert túlságosan a fejedben vagy, és folyamatosan az Apádról készült felvételre pillantgatsz – kezdtem sorolni neki az észrevételeim, hátha a segítségemmel tudok javítani az aláásott önmagam helyzetén. – A mozdulataid merevek és darabosak, mert gondolkozol–

– Ne! – vágott a szavamba indulatosan. – Ne tégy úgy, mintha értenél hozzá.

– De-

– Nem! Te nem vagy Apa! – ütött meg hevesen mérgező szavaival. – Ne kezelj úgy, és adj úgy tanácsokat a tánccal kapcsolatban, mintha Ő lennél, mert te nem vagy Ő! Soha nem is leszel, és ezzel visszahozni se fogod!

Üres tekintete és a szájából előtörő képtelenségek megszédítettek, fogalmam sincs milyen erő tartott magamnál. A fájdalom és a veszteség vulkánként tört fel belőle és zuhant egyenesen rám, hogy felégessen bennem minden érinthetőt és érinthetetlent.

Megfagyott az univerzum, nekem pedig nem volt senkim, aki megnyomhatta volna az olvadás gombot. Aztán ki tudja, mennyi idő után, valahogy minden elindult. Bár aligha, de újra éreztem a nehéz levegőt a tüdőmbe áradni, a tompa, lassított felvételes mozgást, ami az életem volt, amióta Jongint elvette a világ körforgása tőlünk.

– Egy hibámért még sohasem kértem bocsánatot, amit mindig elkövetek – kezdtem szenvedéstől és megbánástól remegve. – Sajnálom, hogy nem vagyok jó, hogy nem vagyok olyan Anya, akit megérdemelnél, akit Apád megérdemelt volna a fia számára.

A könnyeimmel együtt én is megindultam, míg ők az arcomon rohantak lefelé, addig én az életem elől menekültem, kifelé a próbateremből. Hosszú hónapok után először sírtam magányosan, az utolsó dolgot is elveszítve, amiben Jaeminnel jók voltunk együtt. Egyedül még a könnyek is értelmetlenek voltak.

Megálltam az ajtóban, de nem pillantottam vissza rá, úgy szólaltam újra meg:

– Tudod... az Apukád mindig üres fejjel, teli szívvel és a lelkének minden lélegzetével táncolt.

A nappali felé tartottam, hogy azon keresztül vágva elérjem a Jonginnal közös hálószobánk folyosóját. Nem sok kellett hozzá, hogy meghalljam Jaemin hatalmas, rohanó lépteit, amik utánam igyekeztek.

Legszívesebben menekültem volna, rohantam volna a szobámig, hogy dacosan rávágjam az ajtót — pont, mint kiskoromban a szüleimre —, aztán addig duzzogjak, amíg a lelkem elég erőt nem gyűjt, hogy szembenézzek az ajtó túloldalán késsel várakozó, kegyetlen világgal.

Viszont most én voltam a felnőtt, a szülő, ezért bármennyire is szerettem volna porrá válni, muszáj voltam szembenézni a fiammal, aki majdhogynem olyan szétrepedt tekintettel nézett rám, mint amikor elmondtam neki életünk legeslegrosszabb hírét. Azokban az időkben tanultam meg, hogy az üresség is szilánkokra tud törni.

Mielőtt bármibe is belekezdhetett volna, szabadkozni kezdtem. A remény bíztatott, hogy még megenyhíthetem a szívét velem kapcsolatban, hogy elérhetem, ne haragudjon rám.

— Nem akarom, hogy azt érezd, az Apád nélkül vége az életednek, hogy azt érezd, amit én — hogy nélküle megállt az idő. Mert én minden egyes nap ezt érzem, aztán jössz te, és azokkal a nagyra nőtt, az én emlékezetemben még csöppnyi kis kezeiddel megtolod az életem órájának mutatóját, és még ha lassan is, de újra minden mozgásba kezd. Én is ott akarok neked lenni, amikor megáll a világod, és nem tudsz másra gondolni csak rá. Tudom, szörnyű munkát végzek, de-

– Tényleg így érzed? – kérdezte csüggedten, cseppnyi félelemmel a hangjában. Válaszul bólintottam, rettegve attól, hogy mi következik majd. – A picsába is!

Durván a hajába túrt, majd a lábánál lévő fotelbe rúgott, mire nyugtatásképpen a karja után nyúltam.

– Annyiszor mondta, hogy mennyire bizonytalan vagy magaddal kapcsolatban, és hogy erősítselek meg, hogy éreztessem veled, hogy te igenis jó Anya vagy... – Jaemin teste összegörnyedt, ahogy leereszkedett a fotel mellé. Kisebbnek tűnt, mint amikor előbújt. Tehetetlennek éreztem magam. – Ezerszer kérte tőlem Apa, én pedig még ennyire sem voltam képes. Természetesnek vettem mindent, és eszembe se jutott kimutatni mennyire hálás vagyok, hogy mennyire szükségem van rád.

A könnyeim követték a szipogásaim, ahogy megláttam, hogy a fiam miattam sír, miközben saját magát ostorozza. Gondolkodás nélkül telepedtem le mellé, töröltem le forró könnyeit hibátlan bőréről. Szorosan magamhoz húztam, hátha ezzel könnyíthetek a szenvedésén.

– Nem a te hibád – Nem volt nehéz ezt bizonygatnom, mert tényleg így éreztem, minden az én hibám volt, engem öntöttek rossz formából. Dús fürtjeit birizgáltam, ez mindig jó hatással volt az idegeire. – Egyszerűen nem illek bele a formarendeződbe.

– Te miről beszélsz? – húzódott el tőlem, könnyes szemekkel pásztázva átázott arcomat.

– Hát... a fejemben mindig is te voltál a formarendező, Apád minden résbe belefért, én pedig soha egyikbe sem...

— Apának tényleg igaza volt — hűlt el, majd rosszallóan megcsóválta az okos kis fejét. — Ez a formakocka dolog, ez egy orbitális nagy baromság. Amikor Apával ketten voltunk, alig vártam, hogy végre megérkezz, mert veled minden jobb volt. Apa sokkal boldogabb volt, és mindig sokkal jobb ötletei voltak, amikor te is ott voltál. Veled volt kerek az egész. Veled és Apával.

Jaemin szavainak forróságától kellemesen égni kezdett a lelkem, a szeretet túlcsordult, képtelen voltam magamba szívni az egészet. Tényleg így lett volna? Meg akartam inni a szavait, bízni akartam benne, hinni hogy őszintén beszél, és nem csak azért, hogy a Jonginnak tett igéretét teljesítse. A szemei feddhetetlen becsületességet sugároztak, ismertem ezeket a szemeket, tudtam, hogy most nem hazudnak. Mégis, annyira nehéz volt elhinni.

— Köszönöm.

Nem tudtam mit mondhatnék, hiszen egy olyan dolgot kaptam tőle, amire a legnagyobb szükségem volt, mióta Jongin nem volt mellettünk. Valamit, amit csak ő volt képes megadni, és most megtette.

– Tudom, hogy még mindig nem hiszel nekem, viszont azt még tudnod kell, hogy Apának a legcsodálatosabb dolog voltal az egész világon. Persze csak utánam – húzta ki magát egy pillanatra pimasz mosollyal, még mindig könnyező szemekkel. – „Az angyalok léteznek, megmutassam?” kérdezte folyton, amikor te nem voltál velünk, aztán mindig hozzád vitt, és meglestünk téged, ahogy olvastál vagy főztél. Közben pedig arról beszélt, hogy milyen volt az egyik legvarázslatosabb nap az egész életében, amikor először látott igazi angyalt, ráadásul egy függöny mögött bujkálni. Mindig nevetett „Hogyan bújhatott volna el, amikor beragyogta az egész szívemet?”.

– Jaemin-ah – suttogtam, miközben megcsuklott a hangom. – Annyira szeretlek – húztam magamhoz szinte bőgve. – Annyira szeretlek titeket.

— Most már elég ebből a sok sírásból… — nyögte — Annyit sírtunk, hogy elegem van. Inkább menjünk, együnk egy fagyit, és látogassuk meg Apát.

— Ahogy szeretnéd — szipogtam. — De ugye tudod, hogy a-

— A szívünkben él, igen-igen — mondta velem egyszerre. — De jobb szeretem a szívemmel együtt elvinni a kedvenc helyére, a színházba, és biztos vagyok benne, hogy értékeli majd, hogy te is jössz — mert egyik hely sem a kedvence, amíg nem vagyunk ott mindannyian.

 

Jongin a magasba kapta Jaemin már hat éve egyre csak növekvő testét, aztán ide-oda szaladni kezdett vele a gyerekszobában, ezzel élő repülővé varázsolva őt, megkerülve vele a szanaszét szórt játékokat, elrohanva a zongora és az ágy előtt, lekörözve a versenypályán hajtó autókat. Jaemin boldog, gondatlan nevetése páratlan zeneként áradt szét az egész lakásban, amit Jongin önfeledt mosolya vezetett az útján.

— AnyaNo.1 hamarosan megkezdjük a leszállást — jelentette be Jongin recsegtetve a hangját, mire kizökkentem az általuk előidézett idilli transzból.

Sebesen hátra feküdtem az ágy előtt, majd az égnek emeltem a lábaim, erősen megfeszítve a lábfejem, így Jongin nyugodt szívvel tudta letenni a “gépet” a leszállópályára, azaz a talpamra. Jongin fáradtan dőlt el az ágyon, míg én megragadtam Jaemin vékony kezecskéjét, aztán fel és le kezdtem emelgetni a lábammal, amit rettentően élvezett.

— Még, még! — kérlelt hangosan, félig kacagva, aminek nem tudtam ellenállni. De az Apjának más tervei voltak.

— Még?! Hát milyen telhetetlen valaki — szidta játékosan, miközben megragadta a derekánál, ledobta az ágyra és őrült csiki támadásban részesítette.

— Ne! Ne! — kapálózott a fiúnk.

— Tessék? MÉG? —kérdezett vissza Jongin, miközben nem adta fel a csiki rohamot.

A hangos röhögésünk mindent felölelt, viszont nem hagyhattam, hogy a fiam sokáig szenvedjen, még akkor sem, ha az Apja ítélte erre a sorsra, így támadást indítottam a felbújtó ellen.

— Ne! Könyörgöm! Ez nem ér! — esedezett levegő után kapkodva a szavak között Jongin, de nem sikerült meghatnia.

— Hogy mit mondtál, Szerelmem? Még?! — húztam az agyát, de fölényességem nem tartott sokáig, ugyanis Jaemin hátbatámadott.

Minden tettemet megbántam, miközben egyszerre négy kéz is azon volt, hogy belehaljak a kellemesen kellemetlen érzésbe. Jongin arca hirtelen került közel az enyémhez, a kacajok fonalát elvágták, a kezek pedig megálltak a mozgásukban.

— Most szeretni fogjátok egymást? — kérdezte Jaemin ártatlanul pislogva.

— Mindig szeretjük egymást — válaszolt Jongin felé fordulva, majd egy szerelmes pillantással ajándékozott, én pedig legszívesebben addig húztam volna egyre közelebb magamhoz, amíg teljesen el nem nyelem.

— Akkor nagyon szeretni fogjátok egymást? Tudjátok, amikor cupp, cupp — imitálta a formás, csepp szájával, mire az Apja gyorsan ráhajolt. Akaratlanul is felkuncogtam, ugyanis Jaemin már nem díjazta ezt a szokást annyira, mint régen.

— Így?

— Ahhhh, Apa! Ezt Anyunak kell adnod, így ni — magyarázta, majd egy gyors puszit adott az ajkaimra, mielőtt szégyenkezve beletemetkezett volna a plüssrengetegébe.

— Oh! Hogy így.

Jongin mindenttudóan bólogatott, még mielőtt magáévá tette volna az ajkaim, egy bár rövid, de annál értékesebb időre.





---------------------------------------------------------

Sziasztok!


Éééés ez voltam én, egy olyan témáról írva, ami oly távol áll tőlem, mint a szilva a kávétól xD Azért remélem ettől függetlenül tudtátok élvezni! Amikor a dal bejelentésének estéjén eszembe jutott ez az ötlet, tudtam, hogy nehéz lesz kiviteleznem, de mindenképp bele akartam vágni, és igazából minden ellenére is büszke vagyok magamra, amiért megtettem. Azt már nektek kell eldöntnei, hogy sikerült-e átugranom az akadályt, vagy csúnyán orra buktam, rip.
Egyébként először valami csodát akartam alkotni Jonginnal, mint a Meraki, mert Jongin egy igazi sweet creature, de aztán belegondoltam, hogy vajon Jonginnak mi az, ami egy igazi sweet creature, és rájöttem, hogy ezerszázalék, hogy az unokaöccse és az unokahúga az, és hogy majd a szerelmével közös gyereke lesz a cseresznye az egész tetején. Így nem gondolkodtam tovább.
A novella végén lévő képen egyébként Kaichun van és az unokaöccse, Raeon :3
Jajj és ha valaki nem értette volna, az elején flashbacken belül van flashback, ezért voltak a kis karakterek, mert már nem tudtam, hogy kéne jelezni lol Ott a főszereplő lányka emlékezik vissza Jaemint figyelve az ajtóból arra az időre, amikor terhesen a színházba ment, és visszaemlékezett arra, amikor Jonginnal először találkoztak.

*Burpee - négyütemű fekvőtámasz

mellékesen...

KOLO IS COMING



32 megjegyzés:

  1. Sziaa!

    Ez a novella olyan kis csoda volt, mint Jonginnak az unokatesói.
    Nagyon tetszett, ahogyan megírtad, amilyen szavakat használtál, a képeid, amikkel a nehézségeket, szeretet, a család életét írtad le.
    Nagyon tetszett, hogy a szerelmüket így írtad: "... a szerelmünket, ami megállíthatatlan hevességgel táncolt végig éjszakákat, egész világokat; az elveszett lehetőségeinket, a fiatalságunkat..." És utána az is, hogy hiába a karrier fontossága, Jongin mindent feladott a családjáért és ez volt benne a legszebb számomra. Ez az igazi család, ahol szeretet van, és ugyan nem minden zökkenőmentes, vannak viták, de ők hárman tényleg egyet alkotnak és egymásnak ők a legfontosabbak.
    Ez is nagyon tetszett: "Amikor az édes kis teremtményünk megszületik, az pont ugyanilyen lesz - mondta nyugodt hanggal, megingathatatlan bizonysággal, mintha lenne egy térképe, aminek a segítségével az egész életünkön biztonságban végig vezet majd."
    És a csillag-szemek, meg hogy majd minden nap a gyermekkel szerelembe esik majd. Mennyire igaz. ;;; Valahogy én is így képzelem, hogy ezt jelenti szülőnek lenni. Még nem tudom, de az a kötelék, ami kialakul szülő és gyermeke közt, a legpreciousabb a világon. És erre nagyon vigyázni kell, mert pont ennyire törékeny is.

    Amúgy nem bírtam elvonatkoztatni, hogy Jaemin nem az a Jaemin.. Miért? XDD Simán lehetne ő, mert amúgy is őt képzeltem bele akaratlanul, amúgy kis baba arca megjelent lelőttem, amikor még nem is debütáltak meg minden, meg ah, simán lehetne Jonginah gyereke egy olyan univerzumban. xDD

    Tök igaz volt az is, hogy ugyan erős nőnek éreztem a szereplőt, jellemben, mégis törékeny volt és érzékeny. Nagyon átjött, hogy mennyire Jongin volt a családfő és mennyire befolyásolta azt, hogy milyen volt a hangulat, hogyan érezte magát a nő anyaként és mennyire volt magabiztos. Mert nélküle nem volt az, sajnos. ;; De nem a gyerek hibája, hogy ezt nem hangoztatta. De örülök, hogy a végére rendeződött a kapcsolatuk és félretette a gyerek a makacsságát és a dacát.
    Istenem, amúgy úgy félreértettem tényleg egy részen a novellád, és amikor rájöttem, csak még rosszabb volt, hogy omg. Pedig másodjára olvasva nem volt félreérthető az a rész. De engem megkavartál ezzel a Tovább él mondatkezdéssel és nekem elég volt, utána nem is gondoltam bele jobban az utána leírtakba, hogy mit jelent, hogy a színpadban, a függönyben, a fényekben, a szálló porban él, omg. Amikor rájöttem, összetörtem én is, mint az üresség. (Ez is nagyon tetszett! Hogy az üresség is szilánkokra tud törni. De igaz!) És a megfagyott univerzum is nagyon átadta ezt a mérhetetlen üresség és veszteség érzését, tökre levert voltam míg végigolvastam és a végére ilyen szép emléket tettél, csak még jobban hiányzott Jonginah. ;;;;

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira szépen írtad meg az egészet, a családról alkotott gondolatok, az érzések és a szereplők jelleme is erős lett. Az anyuka egy kicsit komolytalannak és már túl határozatlannak tűnt, dehát az én anyám pont ilye, meg a korkülönbség se lehetett iss sok Jaemin és közte, max huszon egynéhány. Anya és köztem még kevesebb és néha én vagyok az érettebb, ahogyna itt is Jaeminen ezt éreztem néha. Nagyon sok dolog megjelent ebben, amit korábban nem tartottál erősségednek és úgy gondoltad, hogy fejlődnöd kell még benne, de annyira a helyén volt minden, hogy okkal lehetsz büszke magadra, mert megugrottad az akadályt.
      Amúgy a szilva már miért állna messze a kávétól. XDD Kóstoltad már a Kiotói szilvás krémkávét a caffé freiben? Finom, úgyhogy, ha még nem tetted, kóstold meg, mert nincs az a kettő annyira messze egymástól, ahogyan ez a témát is annyira át tudtad adni, hiába gondolod távol magadtól.

      Viszont akkor lenne még szebb, hogyha sorkizárt lenne a szöveg. Nem tudom, én amúgy nem szeretem, ha nem sorkizárt és ezt most telón olvastam, ott az elején még kicsit zavart, de aztán belemerültem és már nem figyeltem rá, de most blogon nézem, és az eleve keskeny helyen sokkal szebb lenne úgy. Volt még pár ékezet lehagyásod, de azokat nem írtam ki, de ha átolvasod meglesznek, nem sok volt.

      Köszönöm, hogy olvashattam, várom a következőt is! ^^

      Törlés
    2. Sziaaa, de gyorsan ideértél :D

      Ami még náluk is csodább, az Jongin, amikor velük van :$ Egyébként ők a nővérének a gyerekei, nem az unokatesói :D

      Arra a mondatra visszatértme egy párszor, mondom hogy kéne ezt itt leírni, hogy szépen át tudjam adni. Örülök, hogy tetszett *-* Meg annak is, hogy maga a novella tetszett. Jongin annyira családcentrikus, hogy egy pillanatra sem kételkednék benne, hogy a családjáért mindent eldobna. És igen, egy család sincs viták nélkül, de ami a fontos az az, hogy a vitákon felül hogyan bánnak egymással a családtagok.
      Ezt a térképes dolgot úgy örültem, amikor megírtam, mert nekem is annyira tetszik. Az üresség is szét tud törni után talán ez a kedvencem. Egyébként örülök, hogy az is tetszett neked is uwu
      Hát én nem tudom milyen lehet az a kötelék, az egész írás alatt át kellett magam raknom "mintha akarnál gyereket és nem ódzkodnál tőlük" üzemmódba lol Egyébként valószínűleg ezért is lett nagyon határozatlan, mert ha nekem lenne egy gyerekem kb semmit nem mernék csinálni, attól rettegve, hogy tönkreteszem a lelki világát xD Amúgy kort nem említettem, mert egyáltalán nem tartottam fontosnak, azon kívül, hogy fitalok, de az én fejemben kb ilyen 18 lehetett a csaj, amikor megszülte a babát.

      Hát, csak azért nem az a Jaemin, mert nekem ő nem igazán hasonlít Jonginra, ez a gyerek pedig kiköpött Jongin xD Ennyi, de valószínűleg nem te leszel az egyetlen, aki igyis-ugyis arra a Jaeminre fog gondolni loool

      Örülök, hogy ennyire átjött neked az egész, hogy tényleg Jongin mennyire fontos volt az életükbe, főleg az anyuka életébe, mert tényleg azon voltam, hogy ez átjöjjön, talán még ez is közrejátszik abban, hogy az anyuka ennyire insecure xD

      Azt hitted Jongin elhagyta őket a színházért? :O Vagy micsodát? TT Jajjj, nem dehogyis, szegény meghalt, de utána a lelke tovább élt a dolgokban, amit szeretett.

      Egy csomó ideig hezitáltam, hogy az utolsó visszaemlékezést hová tegyem, de aztán a vége mellett döntöttem, mert úgy imádom a filmekben is, amikor a végén még mutatnak ilyen boldog jeleneteket :D

      Igen, sok minden? :O De jó ezt hallani! Amit beletettem és féltem tőle nagyon az az illat, de mondom muszáj valahol elkezdeni xD De tényleg nekem annyira egyedi és intim valakinek a saját illata, hogy hogyan találhatnám én ki, vagy ruházhatnám fel bármilyen illattal Jongint???? De amúgy a múltkor volt az I live alone-ban, és volt egy csomó parfüm a szekrényében, és főként fás illatok voltak, de régen nem használt parfümöt, szóval kitudja, lehet csak úgy van ott, mert miért ne lol Igyekezni fogok, hogy a jövőben is fejlődjek!

      NEEE EZEN A SZILVA KÁVÉ DOLGON NAGYON NEVETEK XDDD VÉGEM xDDDDDDDD Várjál most nem tudom, szerintem azt pont nem, de nekem régen ami a kedvencem volt, az is ilyen japán kávékonyhás volt, és két kis poharat hoztak ki és az egyik abból is hab volt aztán össze kellett önteni, de szerintem az málnakrém lehetett, vagy nem is tudom. De azt imádtam! és már nincs az étlapon évek óta TT Egyébként ezt úgy értettem, hogy pl ha tesóm meginna egy pohár kávét és enne hozzá szilvát, akkor tuti a wc-n kötne ki, kitudja mennyi időre :D Mindenképp megfogom majd kóstolni ezt a szilvás cuccot a freiben :D

      Jajj, mindig sorkizárt a szövegem, és most fel se tűnt, ahogy átmásoltam a wordből rip Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem! Meg azt néztem, hogy gondolatjeleket használtam, de pl telefonról egyáltalán nem látszik rip Igen, mindenképp át akarom majd futni, mert tegnap elalvás előtt az ágyból én is találtam még egy két elírást :$

      Köszönöm, hogy írtál! Örülök, hogy tetszett :3

      Törlés
    3. Jajj, megg láttam ám, hogy írtál a Misery-hez meg a megtalállakhoz, úgyhogy majd azokhoz is eljutok egyszer ;) uwu

      Törlés
    4. Oké, csak nyugodtan. :D Én azt hittem, hogy egy idő után visszament táncolni, nem azt, hogy otthagyta őket, vagyis hát fellépések meg minden, de azért ott is van, de nincs is. Így viszagondolva tényleg hülyeség, mert az egészből pont nem ez jön át, hogy megtette volna, de az meg, hogy meghalt, miért miérrrrt. De még így is jobb, mintha ott hagyta volna őket. ;; Telón amúgy én gondolatjeleket láttam, az jó volt. (Amúgy a Majd megtalállak sem sorkizárt, csak ott elfelejtettem említeni. XD)

      Törlés
    5. Jaaa, hát amúgy végleg sose hagyta ott a táncot, habár ezt nem említem, csak a világraszóló karriert hagyta ott, helyette csak ilyen időszakos táncoló maradt XD

      Azért halt meg, mert a történet megkövetelte rip
      Aaaaahhh, tényleg, én clumsy XD nem tudom hogy siklottam el felette mostanság, megnézem már majd a MISERY reszeket is XD köszi hogy szóltál!

      Törlés
  2. Szia~ ^^

    Woow! Nagyon szépen megírtad! Tetszettek a családról alkotott gondolataid. Az érzéseket is olyan jól leírtad!
    Ha már érzések... Nem tudsz valami tanácsot adni, hogy hogyan lehet ezeket ilyen jól leírni? Tanácstalan vagyok, mert nekem ez igencsak nehezen megy.

    Az anyuka és a fia kapcsolatát is gyönyörűen ábrázoltad. Jongin és a lány kapcsolata is szépen volt leírva, de engem az édesanya és Jaemin közötti kapcsolat valahogy jobban megfogott.

    Ahogy befejezted ezt a történetet, az a jelenet visszahozta a jó kedvemet. Jó volt így még utoljára valami vidám részletet olvasni az életükből.

    Kiemelném a végéről ezt a részletecskét "... a kacajok fonalát elvágták". Ez nekem annyira tetszett, főleg, hogy így leírva még sose láttam. *-*

    Köszönöm, hogy olvashattam ezt a csodás novellát! Úgy hiszem, ide többször is visszafogok látogatni, hogy olvassak egy jót! Várom, hogy következő körben is olvashassak tőled! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa!

      Köszönöm szépen! Igazából nem nagyon tudom... pl ebben a novellaban egy gyerek iránti szeretetet nekem is ki kellett magamból preselni, mert én nem szeretem a gyerekeket, és nem is szeretném, hogy legyen gyerekem, de itt muszáj volt olyan érzéseket leirnom, amik távol állnak tőlem. Lehet hogy meg kellene próbálnod a saját nézeteid és feszéjeid magad mögött hagyni, és jobban beleelni magad a karakteredbe? Talán ha arra gondolsz közben, hogy itt nem a saját, hanem a karaktered érzéseit irod meg és tarod a világ elé, akkor könnyebben fog menni. Vagy talán hogyha néha pár percet eltoltesz, ahol azon gondolkodsz, hogy egy egy érzést hogyan fejeznel ki, vagy hogyan lehetne kifejezni. Mondjuk minden heten kijelölsz egy érzést például a szerelem, és akkor azon a heten azzal foglalkozol hogy megpróbálsz sokat írni a szerelemről, hogy milyen lehet az igazi elsöprő szerelem, hogy mit érezhet közben az ember, vagy te mit érzel, hogyha egy olyan idolra nézel. Elvileg nagyon jó írás gyakorlasnak az, hogyha mindig írunk valamit, amiben arra az egy dologra koncentralunk, amit fejleszteni szeretnénk. Például nekem ilyen a költői képek, rám férne hogy mondjuk egy oldalon keresztül csak költői képeket írjak.

      Örülök, hogy tetszett és atjottek az erzesek!
      Tényleg??? Igazából én a JongIn anyuka kapcsolatot akartam nagyon fontosnak beállítani, de örülök hogy a Jaemin anyuka kapcsolata neked jobban átjött, mert maga a novella viszont az ő kapcsolatokról szól, az a fo száll, és ezek szerint számodra tényleg az volt :3

      Jajjj, köszönöm szépen, hpgy idéztél! Az csak úgy random full hirtelen jött, és meg én is alig hittem el, hogy az én fejembol pattant ki lol

      Köszönöm szépen a véleményt! :3

      Törlés
  3. Haliho~ :)
    Ez egy nagyon szépen összerakott, átgondolt novella volt tele szép képekkel, összeszedett mondatokkal, szóismétlés és vesszőhiba nélkül :D
    Viszont mégse tudtam magam beleélni, mert ez a stílus és ez a feeling nagyon nem én vagyok, nem tudtam vele azonosulni... :D Ez téged semmiben nem érint, csak dicsérni tudlak, mert olyan tisztán fogalmazol, ami nekem sokszor nehezemre esik ^^
    A karaktereid hiába alkotnak egy családot, három teljesen különböző személyiséget festettél le, akik mégis egy kerek egésszé álltak össze.
    Élveztem olvasni, várlak a kövi körben is! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haliiii

      Ohhh, hát nagyon sajnalom, hogy nem tudott magával ragadni TT__TT igazából ez akkor teljesen az én hibám, mert egy írónak az lenne a feladata, hogy magával ragadja az olvasót, ami nekem most nem sikerült. Hiába írtad, hogy szép volt és kigondolt, hogyha nem tudott magával ragadni, akkor az xsak azt mutatja, hogy nem végeztem elég jó munkát. Viszont a stílus és feeling alatt mit kell érteni? XD a feeling az a téma vagy az anya gyerek kapcsolatra vagy mire kell gondolni? A stíluson belül gondolom a fogalmazasomra gondolsz, amit viszont nagyon sajnalok, mert akkor neked szenvedés lesz olvasni a jövőben is a novellaim, ugyanis a stílus nem igazán olyan dolog, amin egy író tud valtoztatni, vagy akar, úgyhogy ezért előre is bocsánat TT úgyhogy itt nem igazán értem, hogy tudtad élvezni, amikor nem tudtad magad beleelni XD azért remelem a későbbiekben legalább témában lesz olyan, ami majd jobban elnyeri a tetszésed :3

      Köszönöm szépen a véleményed!

      Törlés
  4. Szia^^
    Emlékszem az előző challenge alatt, amikor a She’s in the rain című novellád írtad, én éppen babát vártam. Az az irásod is rendkívül nagy hatást gyakorolt rám, mert az elején annyi bizonytalanság gyötört, és akkor elképzeltem, mit éreznék, ha úgy járnék, mint Kate... (egyébként azóta is rongyosra hallgatom azt a két The Rose dalt)
    És most megint annyira az elevenen be találtál ezzel a témával. Komolyan, mintha rólam mintáztad volna a főszereplőlányt. Folyton azt érzem, hogy rossz anya vagyok, és ez a forma kockás hasonlatod valami elképesztően zseniális. Mellesleg amikor olvastam, ott szuszogott mellettem Domi, mert ő már aludt, és rendesen potyogtak a könnyeim olvasás közben.
    Nagyon tetszett, hogy több rövidebb jelenetből állt a történet.
    Csak egy költői kérdés az elejéhez: létezik olyan szó, hogy balerinó? Én még sosem hallottam így, és olyan viccesen csengXD
    Szépen épültek fel egymásra a jelenetek. Az elején is simán tudtam azonosulni a csajszival, mert ki ne lesekedne Jongin után, miközben gyakorol? Imádtam, ahogy táncolásra bírta, és az a mondat nagyon tetszett, amikor azt írtad, hogy a lehelete molekolái kacagva szánkóztak végig a gerincén (bocsi, hogy nem idézek szó szerint, kicsit körülményesen írok mostXD)
    Abszolút megértettem a lányt, hogy féltette a fiatalságát. Ne érts félre, imádom a babámat, de nagyon örülök neki, hogy nem előbb érkezett, mert akkor egy csomó feledhetetlen élményből kimaradtam volna (mégha ez önzően is hangzik...) Itt azt emelném ki, hogy a gondatlanul elhajított kocka miatta állt meg a rossz oldalán.
    De Jongin csodálatosan viszonyult a hirtelen jött babához, ami biztos vagyok benne, hogy valójában is így lenne. Annyira édes az unokaöccsével és unokahúgával, és egyszer láttam a The Return of Superman műsorban, hogy idegen gyerekekkel is mennyire elragadóan bánt. Akkor tudatosult bennem, hogy milyen nagyszerű apuka lesz majd belőle. Alig várom már a hírt :)
    hát igen... Ki ne tartana a dac korszaktól, ha gyereke van? Mondjuk, se párom, se én nem vágtuk magunkat egyszer sem a földre, de Domi már most olyan akaratos, hogy simán benne van a pakliban. És az a módszer tényleg jó, ha te is elkezdesz hisztizni, mert attól a gyerek meglepődik, összezavarodik, és hirtelen abbahagyjaXD De azért egy nyilvános helyen, ahol sok-sok idegen láthat, és véleményt formálhat a nevelésedről… Nem lettem volna a lány helyébenXD Amúgy meg sajnos shopping mániás vagyok, úgyhogy szerintem előbb vettem volna meg a kabátot, minthogy a gyerek kinyitotta volna a szájátXD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valahogy sejtetttem, hogy nem lesz tökéletes happy end a vége, mert tudom, hogy nem vagy a híve, de azért rendesen fájt a szívem Jonginért. Na meg persze a lányért és Jaeminért is. Akárhány éves legyen egy gyerek, szörnyű, ha elveszíti a szüleit, de minél fiatalabb, annál rosszabb. Hisz annyi mindent élhettek volna még át együtt…
      Nagyon meghitt volt, ahogy a végén anya és fia egymásra találtak. Egy 14 éves fiúval alap esetben sem lehet könnyű, hisz olyankor már nagyfiúnak tartják magukat, és bármi menőbb annál, hogy a szüleikkel legyenek, de Jaeminnek még ott volt az apukája halála is. De egyébként az ő karaktere is tök szimpire sikeredett. Szegény anyukának nagyon nehéz lehetett, mert nem elég, hogy elveszítette élete szerelmét, még a fiát is vigasztalnia kellett. Valamennyivel könnyebb lett volna, ha magába roskadva siratta volna a boldogságát, na de ha ott van egy gyerek, ezt nem teheted meg. Az a mondatod is nagy igazságot rejtett, hogy kiskorában az ember elvonul duzzogni a szülei elöl, de amikor ő lesz szülő, akárhogyis fáj, akármilyen szar napod volt, muszáj megemberelned magad, összeszedni magad, még ha bele is döglesz.
      Megrázó, hogy a sírás lett a közös időtöltésük. Bár érthető is Jongin elvesztése után. Az pedig egy szép keretet adott a sztorinak, hogy a lány most már a fiát nézte úgy tánc közben, ahogy anno a szerelmét.
      Az irtó aranyos volt, amikor Jaemin elmondta, hogy Jongin angyalként jellemezte a lányt, és mentek nézni őt főzés közben*.*
      Amikor a végén egy újabb emlék jött be a képbe, nagyon édes volt, de azt én valahogy nem oda tettem volna… Én az egymásra találással zártam volna inkább le, de ettől függetlenül olvadoztam a jeleneten rendesen^^
      Még ha Jongin meg is halt benne, szerintem szívet melengető novellát írtál. Úgyhogy ne aggódj amiatt, hogy rosszul sikerül, csak mert messze áll tőled a téma. Tudom, hogy inkább a Doll like műfajú írásokban érzed otthon magad (húúúúúúúúúúú, de imádtam én azt is!!!!!!!!!!!!!!!!), de tökéletesen átadtad az érzéseket, megérintettél, meghatottál, megmosolyogtattál… Úgyhogy tessék csak ilyesfajta történeteket is írni (de azért én vevő lennék egy újabb „beteg” írásra is XDDDD)
      És hát közös nagy szerelmünkkel írtál megint, amit még meg sem köszöntemXD
      Ja, és a múltkori challenge alatt skipelnem kellett hármat, amikor Domi megszületett. De a végére visszatértem még a két utolsó körre, és te már nem voltál ott!!!!!!!!!!!!! Hiányoztál… És az én dalomra nem is írtál:-( Úgyhogy ezúttal próbálj meg nem megszökniXD Minél többet szeretnék olvasni tőled.
      Várlak a következő körben egy hasonló csodával<3

      Törlés
    2. Sziaaa!!

      Úr isten! Emlékszem, és most hogy így mondod de érdekes tényleg, hogy akkor is, és most is beletrafaltam neked XD egyébként csak úgy megjegyzem, hogy a te véleményed vártam a legjobban, miközben írtam, pont azért, mert te most ebben annyira benne vagy. Úgyhogy nagyon örülök neki, hogy pozitívan csapódott le nálad a novella és megérintett *-*
      (Egyébként azóta én is meg mindig rongyosra hallgatom őket)
      Mindenképp valami gyerekjátékhoz akartam hasonlítani az érzéseit, és egyszer csak beugrott a forma kocka, nagyon örülök hogy inadtad!
      Igen, míg a ballerina a női balett táncos, addig a ballerino a férfi ^^ de tényleg vicces lol
      Semmi baj, hogy nem tudsz szó szerint idézni, így is pontosan tudom, melyik részekre gondolsz, és ugyanúgy halas vagyok érte! :3
      Egyébként emlékszem, hogy a shes in the rain novellamhoz is írtál valamit, amiért rosszul erezted magad, és pont úgy, mint akkor most is csak azt tudom mondani, hogy teljesen rendben van, hogy ezt érzed. Mindenki tudja, hogy egy gyerekkel nagyon sok mindent fel kell áldozni, és szerintem ez nem feltétlen önzőség, hanem ez egy emberi dolog. Aki tagadja, hogy így érezné, az szerintem hazudik. Viszont én úgy gondolom, és biztosan te is tudod, hogy egy gyerek mellett sem feltétlen kell kimaradni dolgokból. Sőt szerintem a szülőknek igenis szükségük van egy kis én időre. Úgyhogy remelem hogy van segítséged és alkalomadtán azért neked is van lehetőséged arra, hogy egy kis időt szánj magadra, és hogy lesz is!

      Igen, JongIn hihetetlen, mindegy kinek a gyereke, mindenkivel azonnal passzol, és hihetetlen hogy minden gyerekkel akivel kontaktba lepett kamera előtt van szájra puszis képe, annyira megy neki, annyira gyerek és családcentrikus hogy eszem megáll. Habár a gyerekeket se hibáztatom, ki ne lenne oda Kim Jonginert?? Konkrétan most elment egy gyerek youtuber műsorába, azért hogy az unokahúganak és az unokaöccsenek örömet okozzon. És esküszöm a leggázabb műsor volt amiben valaha szerepelhetett, mégis elment, a családjáért. Csak tisztelni tudom.

      Én is erre tippeltem, hogy egy gyereknek biztos túl sok információ ha hirtelen a szülei elkezdenek hisztizni, úgyhogy gondoltam leirom, aztán hátha tényleg hatásos ötlet. Szóval köszönöm, hogy megerositetted ezt a teóriám! :3
      Jajj, ezen hogy hamarabb megvetted volna a kabátot olyan jót nevettem LOOOL tesom nem tudta mi a bajom hirtelen XD

      Igen, nagyon igaz, amit írsz, mégha bele is döglesz, akkor is ott kell lenned a gyerekednek, mert neki nincs más, csak te... és igazából ez is annyira rémisztő. Szóval tényleg, aki szülő, és szivet lelket beleadja, és tényleg szeretettel és teljes odaadással neveli a gyereket az előtt le a kalappal. Én nem merném, és igazából főként ezért is írtam, hogy messze all tőlem ez a téma, mert én különböző nyomos és kevésbé nyomos okok miatt nem szeretnek gyereket, itt pedig valahol a gyereknevelésről és a szülőségről írtam, úgyhogy nagyon furcsa élmény volt ez nekem.

      Törlés
    3. Nagyon sokat gondolkodtam, hova kellene azt az utolsó emléket betennem, az elején arra gondoltam, hogy oda teszem, ahol arról beszél a csaj, hogy Jonginnal minden passzolt, de aztán inkább a végére tettem, mert szeretem, amikor a filmekben is még mutatnak egy utolsó boldog jelenetet, ahol minden klappol. De persze tudtam, hogy az egész felépítést tekintve ez amúgy nem a legjobb döntés XD

      Hát nem tudom igazából, hogy most milyen fajta sztorikat fogok hozni. Ugye írom a Jonginos fanficem, ami romantikus meg kicsit ilyen lelkis temas, úgyhogy lehet most így ezen a vonalon maradok... igazából reménykedem benne, hogy lesz majd megint valami jó beteg ötletem, mint a doll like/highway to heaven, de nem vagyok benne biztos. Pedig olyan jó lenne! Nagyon örülök neki, hogy az ennyire benned maradt, és annak is, hogy nem az az egyetlen novella, amire még mindig szívesen visszaemlékezel! *-*

      Ahhhw a közös nagy szerelmunk! Annyira jó, hogy van valaki, aki ennyire szeret vele írni, te vagy az én partnerem ebben a bűnben! Úgyhogy hajrá hajrá, telítsük meg ezt a hiányos piacot! :3

      Igen, már nem voltam, mert nem nagyon vagyok kitartó, amikor a challengre kerül a sor TT igyekezni fogok, de olyan sok mindent kellene irnom, hogy nem tudok ígérni semmit :$
      Jajj, nagyon sajnalom, hogy a te dalod pont kimaradt nekem! Melyik dal volt az?

      Köszönöm szépen ezt a csoda véleményt! Nagyon jól esett!

      Törlés
    4. Írsz Jonginos ficit?????? Hol lehet azt elolvasni?????? Fent van ezen a blogon, mert akkor utána nézek:-)
      Younha ft. RM: Winter flower című dalát választottam anno. Jó kis fantasys, legalábbis nekem egy ilyen film / sori betétdalának simán elmenne, úgyhogy lehetett rá mindenfélét alkotni.
      Hát amúgy én mindig szerettem volna gyereket (nem is egyet, de asszem, megállokXDDD) Aztán terhesség alatt, meg az első egy-két hónapban nagyon úgy éreztem, hogy én totálisan alkalmatlan vagyok anyának, és nem értettem, miért nem fedeztem fel ezt régebben, mert egyébként jó az önkritikám… De ahogy telnek a hónapok egyre jobb, és szerencsére sokat segítenek a szüleim, úgyhogy van én időm*.* Csak elég rossz alvó, aminek köszönhetően nem alszok túl sokat, és ez a legnehezebb az egészben nekem, hogy másnap hulla fáradtan kezdeni a napot, de egyszer majd el is jobb lesz.
      Benne vagyok a bűnözésben, ami Jongint illeti^^ De még a B.A.P is nagy közös kedvencünk pl…

      Törlés
    5. Iiigen :$ Hát van neki egy blogja, de wattpadon is fent van, nem tudom, hol szeretsz jobban olvasni. De előre szólok, hogy a ficiben nem tudok így fogalmazni, mint egy novellában xD Az még a tudásomon kívülre esik.

      http://miserykai.blogspot.com/

      vagy a wattpad

      https://www.wattpad.com/story/222209176-misery-exo-kai

      Na akkor majd meghallgatom, mert nem ismerem azt a dalt :$

      Hát igen, az ember azt hiszi, hogy megáll, aztán kitudja, majd az idő elárulja, de az biztos, hogy már csak egy baba felnevelésével is bőven nagy teljesítményt nyújtasz! Úgyhogy csak így tovább :3 Igazából én így gyerek nélkül, egy szörnyű anyával csak annyit tudok javasolni, hogy a gyerekedtől ne sajnálj dolgokat, amit magadtól sem, és hogy adj neki nagyon sok önzetlen szeretetet! De szerintem neked ez menni fog :3 Örömmel hallom, hogy van én időd és segítséged! Az tényleg hihetetlenül fontos egy gyerek nevelésénél, a támogatás meg minden ilyesmi.

      Igeeeen a B.A.P babák! Olyan durva belegondolni, hogy voltunk ugyanazon a koncerten, és még full nem ismertük egymást meg tudtunk a másikról. Kár, pedig akkor beszélgethettünk volna élőben is! De nagyon örülök neki, hogy a srácokkal volt egy hihetetlenül szép élményed, még én is sírtam az örömtől, amikor elolvastam :3 Habár én ritkán írok a B.A.P-vel, de mindig örülök, amikor nálad látom őket *-*

      Törlés
  5. Halii^^

    Hű...A kritikáid alapján, meg ahogy most is írtad, távol áll tőled ez a téma, ezért meg is lepődtem, mikor elkezdtem olvasni. Ahhoz képest, hogy nem szíved csücske, olyan gyönyörűen megírtad! Az elején a szerelmük, minden mozdulatuk, a kisgyerek hisztije, az anyuka gondolatai, a komoly beszélgetés, a játék...Áhhh... Azok a gyönyörűen megírt mondatok túlbonyolítás nélkül! Többet, többet és többet a népnek! xD Fentebb írták, hogy múltkori challengéből megszöktél, most le ne lépj, baromi kívácsi vagyok a többi novelládra :D

    Köszönöm, hogy olvashattam, egy élmény volt! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaaa :3

      Igazából maga a romantikus vonal annyira nem áll tőlem távol, inkább a gyerekvállalás része, meg egy gyerek iránti szeretet, meg a felnevelésük xD De egyébként igen, novellák esetében szeretek inkább sötétebb hangvételű dolgokat írni, de szerencsére legalább ez is kicsit melankólikus lett meg ilyen keserédes. Inkább angst párti vagyok, mint mondjuk fluff xD

      Tetszettek az egyszerű mondataim??? *-* Erre annyira rá vagyok görcsölve, hogy annyian olyan gyönyörű mondatokat írnak, meg leírásokat, és rengetegszer kevésnek érzem a sajátom. Úgyhogy örülök neki, hogy tetszett neked! Mindig igyekszem odafigyelni, és fejleszteni magam ezen a téren :3

      Igen, Vivcsó már akkor is egy csomószor noszogatott, de néha már ő sem elég, meg akkor érzelmileg eléggé padlón voltam xD Nem ígérek semmit, de igyekszem ezúttal nem megszökni! Meghát annyira jól esik, hogy szeretnétek, hogy maradjak uwu

      Köszönöm, hogy írtál!

      Törlés
  6. Szia!
    Nem szeretek az lenni, aki keeset ír, főleg látva a többiek mennyi véleményt hagytak itt neked, de nem találok szavakat, őszintén nem.
    Úgy kezdtem el olvasni, hogy igenis figyelek, igenis tanácsot adok (és találtam egyetlen hiányolható vesszőt mielőtt berántottál volna xd) Jongin egyébként is egy big soft gyenge pontom, erre ilyen történetet írsz nekünk.
    Megríkattál, az első történet ebben a fordulóban, ami alatt rendesen potyogtak a könnyeim. Nem tudom hogyan tudtad ilyen jól átadni az anyák strugglejét (persze millió történetben szerepel) de nekem biztosan nem ment volna. Nagyon csodás volt, a jelen és a múlt folytonos váltása is, minden.
    Köszönöm, hogy olvashattam, nem tudok mit mondani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaaa!

      oh, hát semmi baj, a lényeg, hogy írtál! Így meg hogy nem találsz szavakat pláne nem baj, hogy nem tudsz többet írni :D

      Ooops, hol volt az az egy vesszőm? Mert akkor szívesen ki is javítanám :$
      AAAAAAA Jongin soft spot pacsiii. Akkor remélem tőled is kapunk majd Jongin novellákat!

      HOGY MICSODA??? :O Sírtál? Úr isteeeen, ez akkora megtiszteltetés! Lehet azért ment, mert én személy szerint azért sem akarok gyereket, mert rettegek tőle, hogy rossz anya lennék xD

      Köszönöm a kommentet! És bocsánat, hogy miattam sírtál, de annyira jól esik ezt hallani *-*

      Törlés
  7. Szia!

    Istenem, hát ez valami borzasztóan szívmelengető és szomorú is volt egyben, mikor olvastam, hogy hát Jongin már nem él de a színpadon tovább táncol... hát azt hittam elbőgöm magam. Imádom ezt az embert és még csak belegondolni is rossz, hogy természetesen ez egyszer be fog következni, de Úr Isten... Nagyon a torkán ragadtad az érzelmeket, az biztos :D Mondjuk én az a fajta vagyok, aki képes mindenen elérzékenyülni, szóval ezt most elég nehéz volt elolvasnom, de még is nagyon jól tettem és örülök, hogy egy ilyen tökéletességet elolvashattam.
    Side note-ként hozzátenném, hogy annyira szeretem a visszemlékezéseket egy irományban, szerintem nagyon jó "stratégia" arra, hogy még több emléket és érzelmet vigyünk egy történetbe néhány visszatekintéssel, szóval ez plusz pont. :)
    Nekem nagyon tetszett, várom a következő történeted ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!^^

      Engem is meghatott, miközben írtam azt a részt, örülök, hogy hozzád is sikerült elérnie! :3 Jajj, ilyenekbe ne is gondoljunk, még csak a katonai szolgálatába se merek belegondolni, nem hogy ebbe xDDDDD
      Akkor pacsi, mert én is olyan kis érzékeny vagyok, csomó mindenen sírok xD Egyébként igen, a visszaemlékezések mindig annyira jók, mert sok érzelmet visznek a novellába, meg valahogy személyesebb, mint csak leírni a szereplőn keresztül, hogy na ez meg ez történt.

      Köszönöm szépen, hogy írtál! Nagyon örülök, hogy ennyire tetszett a novella *-* ♥

      Törlés
  8. Szia!^^
    Hát én most elsírtam magam rip. Ha mi döntjük el, hogy sikerült e, hát nagyon is sikerült! :D
    Maga a téma is már annyira megérintett, akkora igazság van ebben, meg már a címben. Ahogy itt ábrázoltad a családot annyira valóságos volt, minden egyes kis mozzanata. A legjobban talán azt éreztem át, mikor az áruházban az anyuka is földhöz vágta magát xd mert hát ott a gondolataiban ahogy azon agyalt Jongin mit mondana annyira megmutatkozott, hogy ők csak hárman az igaziak, mert hát egy család ott kezdődik :D. És szerintem annyi egyedülálló szülő gondol ilyenekre, mert egyszerűen kevés egy ember egy gyerekhez.
    Egyébként nekem egyértelmű volt a flashback a flashbackben. Már az elején imádtam a Jongin leírást, hát ha nem tudnám hogy néz ki is tiszta szerelmes lettem volna belé ez alapján xd így pedig csak hab volt a tortán.
    Mikor Jongin meghalt, hát en nem is értettem hogy mi történt? Ezt egy picit hiányoltam, így olvasás közben is ezen agyaltam, hogy hát tök fiatal volt, ilyen nincs! Xd
    Egyébként mikor Jongin mondta, hogy minden nap szerelmes lesz a gyerekükbe, és aztán bebizonyosodott, hogy nincs miért félnie, hát imádtam. Jongin olyan szinten alompasinak lett itt ábrázolva, hogy kérem most xd egyszerűen kell nekem, nincs mit tenni.
    Én nem is tudom mi volt a kedvencem benne, mert úgy imádtam az egészet ahogy van :D annyi érzelmet előhozott belőlem, meg annyi gondolatot ébresztett, hogy hűha!
    A vége annyira tetszett! Annyira édes volt ez az utolsó jelenet, főleg ez a csókolózós :D
    Annyira valósághű volt, ahogy feldolgozták Jongin halálát. Az egész formás metafora, wao. Engem nagyon megfogott, igazából rám is illik ez, persze nyilván nem ebben a felallasban xd de én is tok sokszor érzek így és hű, annyira valósághű volt. Meg aztán ahogy Jaeminnel végül megbeszélték a dolgokat, hát imádtam, és annyira átadta azt is, hogy egy fiatal gyerek valójában milyen felnőtt tud lenni bizonyos helyzetekben, főleg ha ilyen történik vele.
    Annyira imádtam, hogy az hihetetlen! Ez egy kis csoda lett, szerintem simán van olyan jó, mint a Meraki :D
    Köszönöm, hogy olvashattam, imádtam!^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaaa :3

      Hogymicsodaaaaa TT Istenem, de örülök neki, hogy ilyen sokatoknak tetszett, és megérintett titeket. Meg hogy megsiratott, te jo eg! TT__TT

      Amikor írtam a fölön síros jelenetet, akkor többször is gondolkodtam, hogy geez hát ez a karakter kriminális, de mondom muszáj vagyok földhöz vágni xDDD

      Tényleg? De jó! Féltem, hogy nem lesz egyértlemű, vagy hogy zavaró lesz, ezért inkább biztos, ami biztos megemlítettem. De örülök, hogy neked egyértlemű volt uwu

      Ahhhhhwwww akkor jó munkát végeztem! Mindig próbálom magam 110%osan odatenni, ha Jonginról kell valami ilyesmit írni, mert tényleg szeretném belesűríteni azt a csodát, ami ő maga, és hozzá méltó leírásokat kiadni a kezemből. Úgyhogy annál, hogy beleszerettél már csak így, nagyobb dolgot el se érhettem volna, meghát sírtál *-*

      Igen, viszonylag fiatalon halt meg, gondolkodtam, hogy magyarázgassam-e, miben halt meg, meg hogyan, de hát nem akartam. Igazából magam sem tudom, csak sajnos meg kellett neki rip

      NEKEM IS KELL, UGYHOGY AKKOR OSZTOZKODJUNK! Amúgy Jongin biztosan nagyon jó barát lenne, nem tökéletes, merthát biztos vele is lehet veszekedni, de szerintem - azok alapján, amit kamerán át látunk mi -, valami ilyesmi lenne. Mindig támogaszt adó, megnyugtató, segítőkész, törődő, szeretettel teli, kis fluffball.

      De jó, hogy tényleg az utolsó jelenetet is sokan szerettétek! A forma azért formakocka lett, mert valami babákhoz kapcsolódó dolgot akartam, örülök, hogy tényleg ez is átjött nektek *-* Ha rád is illik, remélem, akkor mostmár jobban fogod magad érezni, és rájössz, hogy nincsenek igazán formakockák. Szerintem az ember inkább olyan, mint egy gyurmam ami mindig megtartja a saját színét, de képes sokféle formát felvenni, és hogyha a megfelelő emberrel találkozik, akkor kicsit mindenkinek, ha nem is változnia, de engednie kell, hogy a dolgok passzoljanak. Vagy valami ilyesmi xD

      Mint a Meraki? :O Aztaaaa, azért ez nagy szó! xD Őszintén, szerintem annyira nem lett jó, mint az, de nagyon boldoggá tesz, hogy szerinted azon a szinten van! TT__TT

      Köszönöm, hogy írtál ♥

      Törlés
  9. Szia!*^*

    Nem mondom, hogy végigbőgtem a felét, deee... De. XD Pedig engem aztán nehéz megsiratni, szinte sosem sírok novellákon vagy könyveken. :D Annyira hirtelen ért a tudat, hogy Jongin meghalt, hogy a pillanat hevében nem tudtam vele mit kezdeni. xD

    Az elején még azt hittem, hogy a leányzó és Kai kapcsolatán lesz a hangsúly, de annyira örülök, hogy átcsapott másba, mert nekem szerintem ez lett a kedvencem így az első körből ;-;

    Jajj amúgy én pont ezért nem nagyon szeretnék gyereket, mert egyáltalán nem vagyok anya figura és így iiijj, biztos, hogy én is úgy érezném, mint a főszereplőd, hogy édes kevés vagyok én ehhez, szóval totál meg tudtam érteni. xD

    Én úgy sajnáltam őket. ;-; Főleg Jaemint, nem hogy serdülőkorban volt pont, amikor az ember amúgy is hadilábon áll az érzéseivel, még az apukáját is elvesztette. ;-;

    Amúgy itt olvastam, hogy valaki írta, hogy az utolsó édes kis jelenetet nem a végére tette volna, de nekem meg pont nagyon tetszett ott, mert a sok depi után kellett a lelkemnek valami happy a múltból, haha. :D

    Nekem nagyonnagyon tetszett, bocsánat, hogy ilyen keveset írtam, de így sírás után kiürült a fejem. XD Várlak a kövi körben is és köszönöm, hogy olvashattam!*^*♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa ^^

      Annyira hihetetlen, hogy többen is sírtatok, mármint WHAAAAAT HOOOGY??? De tényleg annyira jól esik, és itt vigyorgok, mint egy hülye, pláne, hogy azt állítod téged nehéz megsíratni, nekem meg sikerült, hát mindjárt én is sírok xD

      A KEDVENCED??? Na jó, tényleg megyek és összesírom a párnám *-* Örülök neki, hogy tetszett, hogy nem a kapcsolatukon maradt a hangsuly, meg tényleg annak is, hogy végül én is más szemszögből közelítettem meg a dalt, és nem onnan, hogy nekem Jonginah a sweet creature, hanem hogy neki ki lenne.

      Na, akkor fogjunk kezet, és akkor ne akarjunk gyereket együtt loooool Én is, részben ettől is félek, hogy tuti mindig kétségek között élnék, és azt nem akarom.

      Igen, lehet fiatalkorában az embernek kevésbé nehéz feldolgozni valaki halálát, mert akkor még annyira nem érti meg. Vagy kitudja. Hiszen igazából mindegy mikor történik, mindig szörnyű...

      Igen, írták, meg igazából én se voltam benne teljesen biztos, hogy oda rakjam-e, avgy előrébb, de végül örülök, hogy oda raktam, mert kellett ez a kis boldogság a végére, meghát így lett olyan "filmes".

      Semmi baj, nem a hossz a lényeg, hanem a tartalom, és ez nagyon tartalmas volt, úgyhogy köszönöm! ♥

      Törlés

  10. Jó volt, hogy elolvastam másodjára, így tudtam más dolgokra is figyelni, ami elsőre ugye elkerulte a figyelmem emiatt a szerencsétlen nő miatt XD először is annyira imádom, hogy tisztában voltál vele és érezted, hogy nekem nem fog bejonni ez a nő, így itt is leirom és kifejezem a hálámat, amiért megovtal engem egy ilyen számomra borzalmas karaktertől (ha tudatos volt, ha nem) hogy Jenniekent koszontson vissza rám, hát nagyon kiakadtam volna valószínűleg de lenyugozo hogy ennyire ismersz XD úgy osszessegeben volt nekem ellenszenves az egész lénye, a jelensége és hogy ennyire gyenge jellem, az ilyenek kikeszitenek pláne úgy, hogy említettem neked, szerintem még a halála után is Jongin volt neki az első pedig hát már rég nem neki kellett volna lennie, hanem Jaeminnek (de ofc ez is csak az én véleményem) mert Jonginnak egyértelműen Jaemin volt az első. Jaj nem tudom, csak egyszerűen ellenszenves volt az egész hozzáállása, utalom amúgy is az ilyen embereket akiknek 1 ember elvesztése után ilyen mértékben osszedol a világa. Mert hát tudod, velem is megtortent, de ha nem szeded magad össze és ott maradsz a káoszban és ráadásul még egy ilyen felelősség is nyomja a lelked mint egy gyerek, azért az úgy necces, pláne hogy az a gyerek mostmar teljes mértékben az anyjára van hivatkozva; meg úgy meg is értenem az ilyen szintű osszetorest ha nem lett volna anya, de így... De azt hiszem minden ellenszenvem leírtam neked a karakter felé, azt meg ide is feltétlenül muszáj leirnom, hogy annyira szerencsés vagyok az én anyám miatt, ennek az olvasása végén is rögtön ez fogalmazódott meg bennem.

    Egyébként Jongin és minden amit írtál róla, a lelke, a teste, a macis dolog, a tánc iránt való szeretete de hogy a fiát úgyis jobban fogja szeretni, az illata és a nő iránt való szerelme meg hogy angyalnak tekintette tényleg nagyon szépek lettek, mind-mind annyira illik Jonginhoz és annyira érzem benne a te tiszteleted és szereteted felé, hogy ezt tényleg el sem lehet képzelni mással és senki mástól nem olvastam volna szívesebben Jonginrol, meg ha állandóan azon is vagy hogy mindenki írjon vele, ilyen mély érzésekkel szerintem egyikünk sem tudna, mert te már valami más szinten vagy vele, amitől ez az egész nagyon őszinte és szeretetteljes. Szóval én most itt leirom, senkitől nem szeretek annyira Jongint olvasni, mint tőled.

    Azért remélem majd a hibákat javítod, már másodjára nem találtam benne semmit csak amiket említettem, de gondoltam itt is figyelmeztetlek mert tudom, hogy kis lusta shit vagy mint en XD

    Es ha már ennyit bántottalak kiemelem azokat a mondatokat amik a legjobban tetszettek:

    "Azokban az időkben tanultam meg, hogy az üresség is szilánkokra tud törni." - ez volt a kedvencem az összes közül. Olyan, hogy elolvastam és atyauristen feelingem volt.

    "A tekintete izgatottan csillogott, mintha az egész galaxis várt volna rám a karjaiban – a pillanatban pedig, amiben hozzáértem, megtörtént a Nagy Bumm." - Hát ez nagy bumm volt ;;

    "– Nem kell félned – nyugtatott Jongin, miközben lekuporodott mellém, szeretet-árasztó kezét pedig a lenge pólóm alatti..." - SZERETET-ÁRASZTÓ?! EMBER. IMÁDOM


    Bocsánat, hogy gyokerkedtem, de egyszerűen a személyiségem nem engedte meg, hogy hazudjak, meg hát amúgy sem szeretek és továbbra sem fogok hazudni. Egyébként meg ahogy említettem is, örülök neki hogy belevagtal ebbe, mert legalább kiprobaltad ezt a témát is ami ilyen nagyon messze áll tőled, belevagtal meg ha egy kicsit feltel is tőle.

    Orulok neki, hogy feszegeted a határaid, feszegessuk együtt haha ❤️


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vivcsóóóm, imádlak, hogy nem irtad az elején, hogy Szia LOL

      Na akkor megérte másodjára, de én emg olyan rosszul éreztem magam miatta, hogy felbasztad magad és neki futottál mégegyszer xD Tisztelem az elhivatottságod ♥
      Nem, ezt a lánykát semmiképp nem tettem volna bele Jennie szerepébe, mert akkor kiheréltél volna, ugyis hogy nincs herém xD Ha Jonginnal írok, és nem ilyen balfasz lesz a karakter ott Jennie lesz a főszreplő, és már van egy ötletem, de az depi end xD Szóval ha nem akarsz Jenkai depi endet akkor let me know xD

      És ja, jól érzed, a lánykámnak végig Jongin volt a no.1, és a halála után se tudta eléggé elengedni ezt. És igen, Jonginnak ofc Jaemin volt az első, merthát Jongin Jongin.
      Hát igazából az anyukám csak a háttérben volt összeomolva, mert Jaeminnek támasz volt, csak erre nem hoztam semmi példát, meg ugye ahogy beszéltük is, nem sikerült eléggé belevinnem ezt a dolgot.

      Ugye vasárnapi ebédnél ültem, amikor elolvastam ezt a véleményt, és mégegyszer leírom, itt is, hogy én elsírtam magam xD És ott néztek a többiek, hogy mi bajom, de most is, elolvasom, amit írtál nekem Jonginról és a könnyek itt ülnek a szememben ♥ Mert tényleg annyira szeretem ezt az embert, nem csak ahogy kinéz, ez már annál sokkal messzebre nyúlik, hanem magát a lelkét, a szívét, az egész lényét! A tény pedig, hogy te mindezt a nagy érzelmet, ami bennem van érzed a novellámon keresztül pedig ja - megsírat uwu Az meg, hogy az én Jonginos novelláim szereted a legjobban, hát bennem is rekedtek a szavak, és nagyban hozzájárul a könnyekhez!

      Egyébként igen, mindig nyaggatom az embereket, mert más élmény mástól olvasni Jonginnal, valami olyat, amit nem én találok ki, és izgalomba tart, meg várom, hogy mi lesz stb. Úgyhogy igényes Jongin wattpad uralmat szeretnék, de méginkább fyeah-vlingvling uralmat :$

      Yup, Lusta shit vagyok, nem tudom már javítottam-e, de ja... majd emgnézem, de hát... lusta shit vagyok, ugyhogy nem tudom mikor xD

      Ez nem bántás tudod jól, hanem olyan vélemény, amire szinté szükségem van!

      AHHH de örülök, hogy az üresség szilánkos tetszett *-*

      JONGIN A NAGY BUMM AMEN

      REMÉLEM TUDOD, HOGY A SZERETET-ÁRASZTÓ AZ A TE ÉRDEMED XD

      Ne is hazudj, ha szeretnél hazudni, emg hazudnál, akkor nem te lennél a bestest bestiem. Úgyhogy szépen maradjunk ilyen őszinték, meg vitázók, meg kibékülők, meg szeretetadók, meg mindenek, amik vagyunk ♥
      És továbbra is próbáljuk meg átlépni a korlátainkat, tudod challange a challangeben ;)

      Köszönöm ezt a kommentet, nagyon szíven találtál TT__TT

      Törlés
  11. Na sziaa
    Aranyos történet volt, szépen közvetíteni tudtad az érzéseket. Nagyon hiteles volt ahogy feldolgozzák Jongin halálát, a sok szomorú pillanat után pedig, a romantikus jelenet a végén szuper volt. Azt a kevés hibát ami volt, a többiek már említették szóval én nem fogom. Egyelőre csak próbálkozom véleményeket írni szóval nézd el😂😂 Köszönöm, hogy olvashattam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia

      Örülök, hogy neked is tetszett a végén a visszaemlékezés és a novella :)

      Köszönöm, hogy írtál

      Törlés
  12. Szia!
    jaj, mi volt ez? Meghasadt a szívem. Az egészet áthatotta a szomorú boldogság. Az elejét kétszer kellett elolvasnom, hogy akkor mi hogy is van, kinek a szemszögében vagyunk? Utána jobban belerázódtam és tudtam követni, hogy most kinek a szemszögéből vagyunk és mikor. A végén írt magyarázatod pedig megvilágosított az elejével kapcsolatban.
    Komolyan, sírt a lelkem, mikor azt olvastam, hogy nincs Jongin, hát könyörgök mindenkinek, hogy ne öljétek meg a karaktereiteket, mert nem tudom egyhamar feldolgozni XD
    Nagyon szép volt, mindegyik karakter élt és lélegzett, átadtad az anyuka szenvedését, hogy ő nem elég jó, mint akit bálványozott, az igyekvését, lelkiismeret-furdalását, odaadását. És az utolsónak megírt kép - hát nagyon aranyos volt!
    Jaj, nem szeretem az ilyen hangulatú írásokat, mindig letargiába lök :(
    Te nem szenvedtél írás közben? :D
    Köszönöm, hogy olvashattam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Hát igen, az elején kicsit megkavartam a dolgokat, bocsánat, hogy többször kellett neki esned :( Legközelebb lehet az elejére írom majd akkor az ilyen magyarázatot xD De örülök neki, hogy azért végül kitisztult :3
      Jajjj, pedig olyan jó karaktereket ölni hahahahahaha
      De, én is szenvedtem írás közben, főleg amikor azt a részt írtam, ahol Jongin meghalt, és annyira igyekeztem jól beleszőni Jongin valóját utána a dolgokba, amik kitették őt. Az nehéz volt nagyon. Ó, meg a végén, amikor a puszis részt írtam, akkor is fájt a szívem TT
      Köszönöm, hogy írtál! *-*

      Törlés